Akçakoca'da, yaya öncelikli trafik için kırmızı çizgi çekildi

Akçakoca'da, yaya öncelikli trafik için kırmızı çizgi çekildi
31.03.2021 - 08:33
1158

İçişleri Bakanlığı'nca trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik hayata geçirilen 'Yayalar kırmızı çizgimiz' uygulaması kapsamında Akçakoca ilçesinde  yaya geçidine kırmızı çizgi çekilerek, sürücüler uyarıldı.

Türkiye genelinde başlatılan 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' projesi kapsamında kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

Proje kapsamında, Akçakoca’nın en işlek noktalarından biri olan Merkez camii – Ticaret Odası arasında kalan caddede gerçekleştirilen ‘kırmızı çizgi’ etkinliğine Akçakoca kaymakamı Yasin Öztürk, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Hüseyin Ünlü, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Ünsal, İlçe Sağlık Müdürü Numan Çabuk ve bazı kamu idarecileri katıldı.

Yaya önceliğine dikkat çekilen uygulamada, geçitlerdeki beyaz noktaların bazı yerleri kırmızıya boyandı. İlk kırmızı çizgiyi Kaymakam Öztürk çekti. Daha sonra yaya geçitlerinden geçenlere kırmızı düdük, şapka, broşür ve maske dağıtıldı.

Akçakoca Kaymakamlığının sosyal medya hesabında ise çalışmalar şu ifadeler eşliğinde paylaşıldı:

Yaya önceliği konusunda farkındalık yaratmak için Kaymakamımız Sayın Yasin ÖZTÜRK,İlçe Emniyet Müdürümüz , İlçe Jandarma Komutanımız ve Daire Amirlerimizin katılımıyla #YayalarKırmızıÇizgimiz uygulaması kapsamında ışıksız yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi. Öncelik Hayatın / Öncelik Yayanın


Editör: N. Cingirt