Düzce Üniversitesi Merkez Laboratuvarı neden açılmıyor?

Düzce Üniversitesi Rekörlük seçimlerinde Bünyamim Dikici’yi desteklediği düşünülen öğretim görevlilerinin bir kısmının Merkez Laboratuvarı projesinden uzaklaştırıldıkları birkısmının da işlevsiz hale getirilmeleri nedeni ile, Şerifoğlu’nun “ merkez laboratuar bitmiş ve kullanıma geçmiştir “ sözlerinin “ balon “ olduğu iddia edildi.

Düzce Üniversitesi Merkez Laboratuvarı neden açılmıyor?
15.03.2012 - 11:09
9415

2009 yılında Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Bünyamin Dikici döneminde yapımı planlanan, ödeneği Devlet Planlama Teşkilatı tarafından ayrılan Düzce Üniversitesi Merkez Laboratuvarı’nda bugüne kadar hala bir arpa boyu yol gidilmediğini iddia eden konuya yakın kaynaklar, kamuoyunun yanıltıldığını belirttiler.

Konuya ilişkin açıklama yapan güvenilir kaynaklar, Merkez Labratuvarın yapımı için dönemin hastane başhekimi Bünyamin Dikici yönetiminde üniversiteye bağlı mevcut fakültelerden öğretim üyesi temsilciler seçilmiş ve laboratuar için hangi cihazların alınacağı planlanmıştı. Komisyonun yaptığı fizibilite çalışmaları neticesinde 3 adet alt laboratuarın ve laboratuarlarda kullanılacak cihazlar dahi belirlenmişti.

 Düzce Üniversitesi’ndeki öğretim üyelerinin, Düzce sanayisi ve teknopark ortakları ile birlikte kullanacağı ülkemize ve Düzce’ye önemli katma değerler sağlaması için planlanan merkez laboratuarın bina ve donatıları için ödenek bile çıkarılmıştı. Ancak, bu projenin her aşamasında yer alan öğretim üyeleri ve teknik elemanlar Sayın Şerifoğlu’na oy vermedikleri gerekçesi ile komisyondan çıkarıldıkları belirtildi.

 Konuya yakın kaynaklar,2011 rektörlük seçimlerinde Rektör Şerifoğlunun tanıtım kitapçığında “merkezi laboratuarlar kurulmuş kullanıma geçilmiştir” ibaresinin, seçimlerin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen hala gerçekleşmemesini, Şrifoğlu’nun akademik kamuoyu ile Düzce kamuoyunu bilinçli olarak yanılttığını belirtiyorlar.

 Üniversiteye yakın kaynaklar, Merkez laboratuar için 2010 yılında 1 milyon 500 bin liraya alınan cihazların paraları ödenmesine rağmen alındığı günden beri depolarda tutulduğunu söylüyorlar. Aynı kaynaklar, ambalajlar içinde bir kez bile kullanılmayan cihazların garanti sürelerinin dahi geçtiğini belirtirlerken üniversite rektörlüğü ile hastane yönetiminin bütün uyarılara rağmen sorunun çözümüne yönelik ciddi bir adım atmadığının da altını çiziyorlar.