Şurada açılış konuşması yapan Düzce şube başkanı Ömer Bağrıyanık Türkiye’de bir çok ilde gerçekleştirilen Şuranın geçen yıl ilkini salgından dolayı çevirim içi gerçekleştirdiklerini bu yıl yüz yüze gönül gönüle gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Ülkemizin en önemli meselesinin eğitim olduğunu vurgulayan Bağrıyanık,eğitimin en önemli unsurunun ise öğretmenler olduğuna vurgu yaptı.

Yapacakları şuranın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.Şuraya katılım sağlayan il Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç sivil toplum kuruluşlarının eğitime katkı sunacak bu tür program icra etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

EĞİTİMİN PROBLEMLERİ İSTİKRAR VE GÜÇLÜ BİR İRADEYLE ÇÖZÜLEBİLİR.
Şuraya konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesinden Prof.Dr.Selahattin Turan,Düzce Üniversitesinden Prof.Dr.Engin Aslanargun,Sakarya Adabilim Okulları Genel Müdürü Eğitimci Ahmet Özen katıldı.Ayrıca Şuranın moderatörlüğünü Düzce üniversitesinden Doç.Dr.Taner Atmaca gerçekleştirdi.

İl eğitim şurasında ilk olarak Eğitimin geleceği,sorunları,beklentileri sunumla anlatan Turan, eğitimin en önemli problemlerinden biri olan istikrarsızlığa vurgu yaparak,sorunların çözümünün güçlü bir iradeyle gerçekleşebileceğini belirtti.
Türkiye’de Öğretmenlik mesleği konusunu sunan Aslanargun, gündemde olan Öğretmenlik meslek kanunun yetersiz olduğu ve sadece ücret üzerinden öğretmenlik mesleğinin kariyer basamağı anlayışının yanlış olduğunu vurguladı.
Şuraya Sakarya’dan katılan Özen, kendi okullarında gerçekleştirdikleri Ada Bilimden, Adab İlime olan yolculuklarını nasıl hayata geçirdiklerini,verdiği etkileyici örneklerle anlattı.

İl eğitim şurasına sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,siyasi parti temsilcileri Milli Eğitim Şube müdürleri,İlçe Milli Eğitim müdürleri,okul müdürleri,öğretmenler,ve eğitimciler katılım sağladı.Program konuşmacılara Düzce Öğder şubesi tarafından plaket takdimi ile sona erdi.

Editör:
N. Cingirt