Düzce'de yarım asırdan beri "Olimpiyat" olarak bilinen kavşağın adı Sancaklı Kavşağı olarak değiştirildi.
Edinilen bilgiye göre, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün talimatıyla Olimpiyat Kavşağı'nın ismi değiştirildi. Kavşağa "Sancaklı Kavşağı" adı verildi. Özel olarak yaptırılan tabela kavşağın ortasına yerleştirildi.
Düzce Belediye Meclis üyesi ve Meclis Başkanvekili Mesut Sancaklı'nın, belediyenin mobilya ve tefrişat malzemeleriyle ilgili taleplerini yerine getirdiği, ayrıca Olimpiyat kavşağına çiçek diktiği öğrenildi.
Olimpiyat Kavşağı'nın isminin değiştirimesi konusunda Belediye Meclisi'nde herhangi bir karar alınmadığı, değişiklik kararının Başkan Faruk Özlü tarafından alındığı öğrenildı.
Bu arada, Sancaklı ailesinin sözkonusu karardan dolayı oldukça memnun ve mutlu oldukları belirtildi.
Bilindiği gibi, Olimpiyat ve Dünya güreş şampiyonu merhum Hamit Kaplan tarafından "Olimpiyat" isimli bir tesis işletiliyordu ve sözkonusu kavşağa bu yüzden Olimpiyat Kavşağı ismi verilmişti.
Olimpiyat Kavşağı yaklaşık yarım asırdır kullanılan ve Türkiye'de bilinen bir isimdi. Tıpkı Çoban ve Kervan kaşvağı gibi.
Editör:
N. Cingirt
Yorum Yap