- 7.02.2017 00:00
Trabzonspor Kulübü, 2 Ağustos 1967’de kurulmuş olan Türkiye merkezli en önemli spor kulüplerinden bir tanesidir. Özellikle de futbol şubesiyle tanın başarılı kulüp, profesyonel ligleri tarihinde sayısız şampiyon olmayı başaran ilk Anadolu kulüplerindendir.
Trabzonspor, kurulduğu günden beridir başta Karadeniz bölgesi olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, Doğu Anadolu Bölgesinde ve diğer birçok bölgede adeta insanlarımızın gönüllerinde çok yer edinmiştir. Trabzonspor, özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesinin birçok noktasında hem yaptığı güzel çalışmalarla hem çocuklarımızın okullarına yaptıkları yardımlarla hem de bizim bölgede yaşayan insanlarımıza gönderdikleri yardımlar konusunda insanlarımızın gönüllerinin en güzel yerinde yer edinmişler. Bu kadar başarılı, bu kadar yardım sever bir kulübün özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesi gibi bir bölgede bu kadar güzel çalışmaları olması, bu kadar uğraş vermeleri gerçekten de Karadeniz’den başlayarak binlerce kilometre uzaklıkta ki bölgelere güzellikler dağıtmaları, kardeşlik köprüleri kurmaları gerçekten de büyük başarıların sonucudur.
Değerli dostlarım, değerli Güneydoğu halkı, değerli Karadeniz halkı ve tüm Anadolu halkı!
Bu kardeşlik köprülerinin kurulmasında ki en önemli mücadele adamlarından birkaç tanesini sizlere saymak istiyor ve onlar hakkında siz insanlarımıza güzel açıklamalar yapmak istiyorum.
Öncelikli olarak, liderimiz, başkanımız ve de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine bu tesisleri kurdukları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her konuda milletine destek vermesi, milletini en güzel yere getirmesi için canla başla mücadele edip çalışan bu lidere minnettarız. Neden mi? Çünkü o bir lider, o mücadeleci ruhu olan, ülkesini seven, milletini sevip değer veren ve de onlar için canla başla çalışan bir başkandır. Türkiye’nin her noktasında onun sayesinde güzellikler yeniden inşa edilmektedir. Tüm bölgelere canlılık kazandıran, yeniden güzellikleri filizlendiren, milletine güç kazandıran büyük bir liderdir.
Trabzon şehrimizin içinden gelen oranın güzelliklerini yüreğinde taşıyan adam gibi adam, değerli büyüğümüz aynı zaman da Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığını yapmakta olan Sayın Süleyman Soylu…
İçişleri Bakanımız olan Süleyman Soylu, ülkemizin genelinde özellikle deGüneydoğu Anadolu Bölgesine yaptığı ziyaretlerde insanlarımızın gönlünde en güzel şekilde yer edinmiştir. Öyle ki, tüm bölge halkı ona karşı derin bir sevgi beslemektedir. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı aynı zaman Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı olan İbrahim Aydın beyle beraber Güneydoğu Anadolu Bölgesine özellikle de çocukların okullarına, çocukların ihtiyaçlarını ve Karadeniz ile Mardin arasında kardeşlik projeleri kapsamında çok güzel yardımlarda bulundular. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bu ülkenin yetişen en iyi insanlarından bir tanesidir. İnsanlara cana yakınlığıyla, başarılarıyla, yaptığı yardımlarla hepimizin gönlünde adeta yer edinmiştir. Çocuklardan tutun da tüm yaşlı insanlara karşı adeta büyük bir lider olarak görmekteler. Bu kadar başarılara imza atan bir bakanımızın olması, insanlarımızın ne kadar şanslı olduğunun bir göstergesidir.
Bir diğer insanı sizlere tanıtmak istiyorum. O bir Trabzonspor aşığı, o bir Karadeniz aşığı, Trabzonspor’un en güzel renkleriyle renklendirilmiş bir insan. O insan Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Mardin şehrinde olan ve Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı aynı zaman Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı olan İbrahim Aydın. O Karadeniz ile Güneydoğu’nun özellikle de Trabzon şehrimizin ve Mardin şehrimizin kardeşlik köprüsünün kurucularından ve de başkanlarından biridir. Trabzonspor’u Güneydoğu Halkına sevdiren, hem Karadeniz hem de Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkını en güzel şekilde yakınlaştıran ve de çeşitli mutluluklara sebep olan İbrahim Aydın, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun özel davetiyle beraber Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin açılışına katılan ender insanlardandır. Aydın, “bizler o kadar çok mutlu olduk ki, sanki Mardin’de kendi evimizin, kendi mahallemizin, kendi yaşadığımız bölgenin içerisindeymişiz gibi hissettiklerini” ifade ettiler.
Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı aynı zaman Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı olan İbrahim Aydın, “Bizler, Türkiye Cumhuriyetinin başı her daim dik olan, alnı her zaman açık ve ak olan takımı Trabzonspor’umuz için varız. On binlerce taraftarımız ile her noktada her şekilde Trabzon Halkıyla beraber el ele vererek hem Kardeşlik projelerinin devamını getirerek hem de Trabzonspor’umuza yürekten destek vererek mücadelelerimizi sürdüreceğiz. Sayın Aydın, özel teşekkürlerini Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya en güzel şekilde sunduğunu ve de bizler onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayın Bakanımızın bizleri davet etmesi, bizleri orada görmek istemeleri bizleri derinden mutlu etmiştir. Sayın Aydın, ayrıca Trabzonspor halkının ne kadar temiz, ne kadar delikanlı, ne kadar güzel insanlar olduğunu şu sözleriyle dile getirmektedir; “Trabzon’a geldiğimizde bizlere gösterilen ilgi, alaka, ağırlama, misafirperverlikleri, nezaketleri ve de kardeşlikleri bambaşkaydı. Öyle ya kendimizi evimizin içinde hissettik” ifadelerini kullandı.
Evet değerli dostlar!
Bu kadar başarılara imza atan insanlar varken, bu kadar temiz yürekli insanlar varken bizler nasıl ayrı olabiliriz ki? Bizler nasıl mutlu olmayalım ki?
Bir taraftan Güneydoğu Halkının gönlünde yer edinen Bakanımız Sayın Soylu, bir taraftan Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı aynı zaman Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı olan İbrahim Aydın bey’i bu halk nasıl unutabilir ki? Asla unutmaz.Bu iki insan sayesinde hem Karadeniz Bölgesinde ki insanların, hem de Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ki insanların birbirlerine kardeşten de öte bir şekilde bağlanmaları duyguların en güzeli olduğunu hepimiz tarafından hissediliyor. Bu kadar başarılara vesile olan değerli ve güzel insanlar hem ülkemizde ki kardeşlik projelerine hem de beraberliklerine en güzel şekilde imza atan büyüklerimizdir. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Mardin şehrinden gelen Sayın Aydın, güzellikleri her daim insanlarıyla paylaştığını her seferinde yaptıkları çalışmalarla hepimize göstermiştir. Bu kadar başarılara imza atan Aydın, bölge halkı içinde birçok çalışmaların içerisine Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter başkan ile yol almıştır. Bölgemizin bu kadar değerli, bu kadar kıymetli bu kadar mücadeleci ruhu olan insanların olması bizleri çok sevindiriyor. Ayrıca Karadeniz ile Trabzon ve Mardin’le beraber kurulmuş olan kardeşlik köprüsünün baş mimarları Sayın Öter ve Sayın Aydın’dır. Bu bölgenin her sorununa tek yürek olarak mücadele eden bu insanları hiçbir zaman unutmamamız gerekir.
Değerli başkan İbrahim aydın ve değerli başkan Mehmet Şerif Öter, hem bölge halkının sorunlarına çözüm getirmek için hem de Karadeniz bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini birleştirmek adına çeşitli projeler içerisine girmişlerdir ki bunlardan bir tanesi de kardeşlik köprüsü projesiydi. Öyle ya Karadeniz insanıyla Güneydoğu insanı birbirlerinin ikizidir. Birbirlerinin benzeridir. Birinin ağrısı diğerinin ağrısına, diğerinin sevinci diğerinin sevincine eşittir. İşte bu sevinçleri bu güzellikleri birbirine adeta kitlenmiş insanlarda bulunur. Bizler halk olarak bu insanlara ne kadar teşekkür etsek de azdır. Bu insanların değeri bölge insanları başta olmak üzere tüm insanlık tarafından en iyi derece de bilinmesi gerekir.
Sayın Aydın’la beraber Sayın Öter bölge halkın için her daim canla başla çalışan mücadele eden ender insanlardandır.Var olan tüm alanlarda hem Öter’i hem de Aydın’ı görmek mümkündür. Onlar ki bölge halkı için çok değerli insanlardır. Bölgede meydana gelen bütün sorunlara el atan, sorunların çözümlerine çözüm arayan ve çözüm üreten insanlardır.
Ey İnsanlar şunları asla unutmamamız gerekir.
Bizler birbirimizi tanıdıkça, bizler birbirimizi sevdikçe, bizler Karadenizlisiyle, Güneydoğusuyla karşılıklı olarak birbirimize ziyaretlerimizi sıklaştırdıkça kardeşliğimiz, dostluğumuz her geçen gün daha da çok pekişir ve de daha da çok birbirimizi anlamış oluruz. Yediğimiz ekmeği her daim birbirimizle bölüşerek daha çok güzellikleri elde ederiz. Öyle ki, bu güzellikleri bizim bölgeye yani Güneydoğu Bölgesine ve de Karadeniz bölgesine getiren yerleştiren değerli İbrahim Aydın ve Mehmet Şerif Öter’dir. Bunu unutmayın! Bizler bölüştükçe büyüyen bir halkız, bir milletiz. Bizler et ve tırnağız. Bizler kardeşiz. Bizler bu topraklarda meyve veren insanlarız. Bizler biriz. Bizler tekiz.
Unutmayın!
Farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Karadeniz Bölgesiyle, Güneydoğu bölgesiyle ve diğer bölgelerle beraber el ele tutmamız gerekir. Bizler zengin bir aileyiz. Bizler Trabzon’uz, bizler Karadeniz’iz, bizler Güneydoğuyuz, bizler Mardin’iz. Bizler hep birlikte büyük bir aileyiz.
Bizler Ortadoğu’nun beyin gücüyüz. Bizler var olalım, bir olalım, diri olalım.
Bizler Türkiye’yiz.
Türkiye toprakları var oldukça bizler de var olacağız. Topraklarımız elimizden giderse işte o zaman bizler de birer köle haline geleceğiz.Devleti, ülkesi ve toprağı olmayanın zenginliği sadece köleliğidir.
Bu sebepledir ki, Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı aynı zaman Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı olan İbrahim Aydın ve Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter bey’in kurdukları ve de her daim güzellikleri ortaya çıkaran kardeşlik köprülerini hep beraber daha da çok inşa edelim. İnşa edelim ki ülkemiz gelişsin. İnsanlarımız mutlu olsun. Başarılı olsun. Dünya’ya kafa tutsun, dünya da ve de yeryüzünde sözleri geçerli olsun. Güzellikler güzel ülkemle olsun her daim.
Yazımı şu sözlerimle bitirmek istiyorum.
Değerli büyüğümüz liderimiz, başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Trabzonspor yönetimine, tüm Karadeniz halkı olmak üzere, Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı aynı zaman Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı olan İbrahim Aydın ve Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter bey’e tüm insanlık adına teşekkür ediyoruz.
Sizler var oldukça güzellikler daim olacaktır.
Sizler var oldukça bu millet kardeşçe yaşamaya devam edecektir. Sizler var oldukça hüzünlerimiz sevinçlerimize dönüşecektir. Sevinçler mutluluğa, mutluluk güzelliklere, güzellikler de tüm coğrafyalarımızın bereketli topraklarını saracaktır. Bu topraklarda kardeşliklerin her daim filizlendiği ve meyve vereceği güzel günler diliyorum.
Vesselam!
Yorum Yap