Sayın Keleş, hizmet eziyete dönüşmemeli

  • 18.08.2014 00:00

 Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü ve YEYPAŞ ortaklığında kalıcı konutlar otobüs güzergâhı yeniden düzenlendi.

Vatandaşların en hızlı ve güvenilir bir biçimde sabah işe, akşam da iş çıkışı evlerine götürmeyi amaçlayan yeni plana söyleyecek bir lafımız yok. Uygulamanın sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.

Buraya kadar her şey güzel…

Yeni uygulama başlamadan önce belediye yetkilileri otobüs şoförlerini belediye meclis salonuna toplayarak bilgilendirmeyi bir zorunluluk olarak görürken; vatandaşı bilgilendirmeyi hiç hesaba katmamış. Görünen o ki, buna gerek bile görmemiş.

Sayın Başkan, sayın yetkililer…

Yeni uygulamadan habersiz, Bulvar Caddesi üzerindeki duraklarda evlerine gitmek için saatlerce araç bekleyen vatandaşları bilgilendirmek çok mu zor.

Otobüs duraklarına, otobüslerin içine vatandaşın görüp onların rahat bir biçimde okuya bilecekleri duyurular asmak,

Belediyeye ait billboardlarda yeni uygulamayı anlatan, yeni hatları saatleriyle birlikte gösteren çizelgeler koymak,

 Kalıcı Konutlarda kurulan Cumartesi pazarında, haftalık pazar alışverişi için gelen insanlarımıza el ilanı biçimde hazırlanın yeni güzergâh hatlarını açıklayan ilan ya da broşür vermek çok mu zor.

Yeni uygulamadan haberi olmayan insanları çoluk çocuk Bulvar Caddesi üzerindeki duraklarda 40 dakika, 45 dakika bekletmeye ne hakkınız var.

Aşırı sıcaktan ve duraklarda bekleyerek strese giren  vatandaşları  otobüs şoförünü karşı karşıya getirmeye sorarım size kimin ne hakkı var.

Evet sayın belediye yetkilileri, belediyecilik ben yaptım oldu vatandaş da buna uysun değil, birlikte kafa yorarak en güzelini bulma ve bir arada yaşamı kolaylaştırmaktır.

Çanlar hepimiz için çalıyor

Gün geçmiyor ki Düzce ve ilçelerinden gelen gencecik kızlarımızın, gelecekten ümidini kesmiş delikanlılarımızın kendilerini bir ağacın dalına, bir evin tavanına ya da kalorifer borusuna astı haberleriyle irkilmeyelim.

İlimizde  son aylarda giderek artış gösteren intihar olayları üzerine araştırma yapmak, uyuşturucu bağımlılığının  yaygınlaşmasının neden ve   sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak bir zorunluluk halini aldı.

Sağlık Bakanlığı’nın 2009-2013 yılları arasını kapsayan istatistiklere göre Türkiye'de psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle doktora başvuran kişi sayısı 3 kat artarak 3 milyondan 9 milyona çıkarken,

Düzce’de ise,

2009 yılında 23 bin 517  kişinin, 2010 29 Bin 236, 2011 32 Bin 567, 2012 yılında 39 Bin 121 kişi, 2013 yılına gelindiğinde ise bu rakam 44 Bin 932’ye çıkarak 2 katına ulaşmış.

351 Bin 509 nüfuslu bir kentte psikolojik sorunlardan dolayı yılda 45 Bine yakın insanımızın doktora başvurması, psikolojik destek istemesi pek hayra alamet işler değil.

Sürekli göç alan bir şehirde artan işsizlik, hayat pahalılığı, yüksek kiralar, plansız kentleşme, insanların doğru düzgün nefes alacağı bir yerin olmaması,

Belediyelerin hizmetlerindeki yetersizlik,

Sosyal paylaşım alanlarının yok denecek kadar az olması, 

Gelecek kaygısı ve bunlara bağlı olarak aile içinde yaşanan sorunlar insanımız ve özellikle geleceğimiz olan gençlerimizi hızla ruh hastası yapıyor…

Eyyy Düzce’yi yöneten ve  iktidar kudretini elinde bulunduranlar,

Bu ürkütücü tablolar üzerine umarım uzun uzun düşünür, kamuoyunu ve sivil toplumu harekete geçirirsiniz...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Yerel Haber (www.duzceyerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar