Gençlerbirliği Bogdan Stancu'nun 71'de kafa ile attığı golle eşitliği yakaladı. Galatasaray'ın eski oyuncusu Stancu, Sarı kırmızılı takıma karşı oynadığı son dört maçta da gol attı.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.
Dört maçlık galibiyet serisi sona eren Galatasaray puanını 32'ye yükseltti. Bir maçı eksik lider Beşiktaş ile puanını eşitledi, averajla ikinci sırada kaldı.
Bu sezon altıncı beraberliğini alan Gençlerbirliği ise puanını 21'e çıkardı.
15. hafta
Galatasaray gelecek hafta derbide, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş ile karşılaşacak. Başkent ekibi ise deplasmanda, Mersin İdmanyurdu'na konuk olacak.
Galatasaray, Ankara'daki mücadelede sahaya üç önemli yabancı oyuncusundan yoksun çıktı. Cezalı Felipe Melo ile sakatlıkları bulunan Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou, Gençlerbirliği maçının kadrosunda yer almadı. Makedon futbolcu Goran Pandev de Gençlerbirliği maçının kadrosuna dahil edilmedi.
Kalede Muslera'nın forma giydiği sarı kırmızılı takımda, savunmada Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta ve Alex Telles görev yaptı.
Galatasaray'da orta sahayı Emre Çolak, Selçuk İnan, Hamit Altıntop ve Olcan Adın oluştururken, Burak Yılmaz forvet arkasında, Umut Bulut ise en ileri uçta yer aldı.
Sarı kırmızılı takımda son dakikalarda oyuna giren Sinan Gümüş ilk kez Süper Lig'de forma giydi.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz ise geçen hafta Torku Konyaspor'u 5-0 mağlup ettikleri maçın kadrosunda sadece bir değişiklik yaptı. Buz, Ahmet Oğuz'un yerine sarı kart cezasını geçen hafta tamamlayan Hakan Aslantaş ile karşılaşmaya başladı.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Galatasaray'a, Torku Konyaspor maçındaki olaylar nedeniyle verdiği tribün kapatma cezası Gençlerbirliği maçında uygulandı.
Galatasaray için ayrılan tribün kapatılmasına rağmen az sayıdaki Sarı kırmızılı taraftar, takımına destek oldu. Evsahibi takımın seyircisi ise karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.
Kaynak: Al Jazeera ve AA