Beşiktaş zirveyi bırakmadı: 2-1

Türkiye Süper Liginin 15inci haftasında Konyasporu deplasmanda 2-1 yenen Beşiktaş bu haftayı da lider kapattı. Atiba Hutchinson 84te oyundan atıldı.

Beşiktaş zirveyi bırakmadı: 2-1
28.12.2014 - 22:32
1548

 Siyah beyazlılarda goller Gökhan Töre ve Jose Sosa'dan geldi. Konyaspor'un golünü penaltıdan Hasan Kabze attı. 84'üncü dakikada ikinci sarı kartını gören Atiba Hutchinson oyundan atıldı. Tecrübeli futbolcu gelecek hafta Galatasaray derbisinde yok.

Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 35'e çıkardı. 15'inci haftayı da lider kapattı. Son iki haftada beşer gol giyen Konyaspor ise 16 puanda kaldı.

Son yedi maçını kazanan Beşiktaş gelecek hafta Galatasaray ile oynayacak. Yeşil beyazlılar ise Rize deplasmanında. 
 

Maça Konyaspor etkili başladı. Fakat gol konuk ekipten geldi.

Beşiktaş, Konyaspor kalesine geldiği ilk pozisyonda golü buldu. 19'uncu dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Gökhan Töre'nin sağ ayakla vuruşu filelerle buluştu.

İlk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya da ev sahibi etkili girdi. 56'ncı dakikada Mehmet Güven'in sert şutu üst direkten döndü.

Maçın ikinci golünü yine Beşiktaş buldu. 59'uncu dakikada Olcay Şahan'ın indirdiği topta Sosa ceza yayının üzerinden gelişine sert vurdu ve farkı ikiye çıkardı.

83'te ise Torje ceza alanında düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Hasan Kabze farkı bire indirdi. Penaltı öncesi Hutchinson hakemin uyarısına karşın ceza sahası içerisinde kalmayı sürdürünce oyundan atıldı.

Siyah beyazlılar yine son bölümünde ecel terleri döktüğü bir maçı daha kazandı.

Gökhan Töre ile Veli Kavlak tartıştı

İlk yarının sona ermesinin ardından Gökhan Töre ile Veli Kavlak arasında ağız dalaşı yaşandı. Gökhan Töre, Veli Kavlak'ın yanına giderek onu uyardı. Kavlak'ın karşılık vermesinin ardından ağız dalaşı başladı. Araya da Serdar Kurtuluş girdi. Oyuncular daha sonra soyunma odasına girdi.

Demba Ba ilk 11'de

Sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren Beşiktaş, Konyaspor maçını da bazı oyuncularından yoksun çıktı. Siyah beyazlılarda sakat futbolcular Mustafa Pektemek, Necip Uysal ve Tomas Sivok kadroda yer almadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen hafta 3-1 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçına göre takımını 2 değişiklikle sahaya sürdü.

Kerim Frei'nin yerine Gökhan Töre, Cenk Tosun'un yerine ise sakatlığı geçen Demba Ba ilk 11'de görev aldı.

Ev sahibi ekipte revizyon

Son maçlarda aldığı kötü sonuçlardan sonra kadroda revizyona giden yeşil beyazlılarda ise Alexander Hleb'in yanı sıra, Dimitar Rangelov, Tolga Ünlü, Jagos Vukovic ve Özgür Özkaya 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

Torku Konyaspor evindeki Galatasaray maçından 2 değişiklikle sahaya çıktı. Hleb'in yerine Mehmet Güven, Rangelov'un yerine de Djalma ilk 11'de şans buldu.

Kaynak: Al Jazeera